Nikon D7000 byl oceněn cenou EISA - nejlepší poloprofesionální evropská zrcadlovka

22.08.2011 23:02

NIKON D7000 OCENĚN CENOU EISA

 
  • Amsterdam | 
  • Nizozemí
  • 15.8.2011
 

Amsterdam, Nizozemí, 15. srpna 2011 –  

 necelý rok po uvedení na trh se inspirativní jednooká zrcadlovka Nikon D7000 formátu DX stala vítězem kategorie „Evropská poloprofesionální jednooká zrcadlovka roku 2011-2012" při udílení cen asociace EISA (European Imaging and Sound Association). Ocenění je dalším úspěchem tohoto fotoaparátu po ocenění asociací TIPA (Technical Image Press Association), která mu udělila ocenění „Nejlepší poloprofesionální digitální jednooká zrcadlovka" i udělení ceny za produktový design red dot, kde byl fotoaparát opatřen pečetí „red dot seal of approval".

Jordi Brinkman, produktový manažer společnosti Nikon Europe, řekl: „Jsme skutečně pyšní, že model D7000 ke svým několika oceněním získal i cenu EISA. Vždy se snažíme našim pokročilým uživatelům digitálních jednookých zrcadlovek nabídnout nejmodernější technologie přitažlivé pro vášnivé fotografy hledající další úroveň kreativity."

Jordi Brinkman pokračoval: „Skutečnost, že digitální jednooká zrcadlovka střední řady zvítězila v kategorii poloprofesionálních fotoaparátů je potvrzením, že jsme do fotoaparátu D7000 vložili více, než byste očekávali podle jeho ceny. Ať už jde o obrazový snímač CMOS s rozlišením 16,2 milionu pixelů, systém automatického ostření AF a měřicí snímač, nebo mnohem kompaktnější tělo z hořčíkové slitiny, odezva na všechny funkce i na obrovské výhody snadného používání a kreativních možností, které tyto funkce fotografovi přinášejí, byla velmi pozitivní."

Asociace EISA (European Imaging and Sound Association) každoročně nominuje v několika kategoriích nejlepší audiovizuální produkty vyráběné v Evropě v posledních 12 měsících. Věnuje se produktům, které ocení nadšenci i profesionálové vyžadující vysokou kvalitu a kreativní funkce. Ocenění uděluje porota složená z představitelů předních 50 časopisů o fotografii, videu, audiu, domácím kinu a mobilní elektronice z 20 evropských zemí.

 

Evropská poloprofesionální jednooká zrcadlovka roku 2011–2012: NIKON D7000

 

 

Porotci EISA řekli:  „Fotoaparát D7000 je jako hlavní představitel řady poloprofesionálních fotoaparátů společnosti Nikon nabit moderními funkcemi, které pocházejí z modelů D300 a D300S této společnosti. Pevné tělo je vybaveno vysokorychlostním automatickým zaostřováním, jasným třípalcovým displejem LCD, odstraňováním prachu, dvěma sloty na kartu SDXC i záznamem videa v kvalitě Full HD. Výjimečně kvalitní systém odstraňování šumu zajišťuje, aby mohl obrazový snímač s rozlišením 16,2 miliónů pixelů i při ISO 3200 produkovat vysoce kvalitní jasný obraz. A ani při ISO 12800 nepůsobí šum výrazné potíže. S tímto fotoaparátem mohou amatérští fotografové získat fotografie profesionálního vzhledu."

Čerpáno z www.nikon.cz